Velgen

Velgen voor iedereen, uit de grootste collectie die er te vinden is!

De persoonlijke uitstraling van uw eigen auto, nieuw of 6 jaar oud, bestaat uit vier technisch verantwoorde en goed verzorgde lichtmetalen velgen. Niet voor niets voorzien sommige autofabrikanten hun topmodellen van lichtmetalen velgen. Bovendien voegen lichtmetalen velgen meer toe dan het persoonlijke accent. Zo zijn deze in vergelijking met stalen velgen in het algemeen een stuk lichter en voeren lichtmetalen velgen door hun samenstelling en styling vaak de warmte van de banden en het remsysteem beter af. 

Voor een mooie set lichtmetalen velgen kunt u bij Wander’s Bandenservice terecht.

Stalen wielen zijn ideaal voor de winterperiode, omdat ze minder onderhoud vereisen en goed tegen pekel bestand zijn.

Bekijk online een selectie van onze velgen

Via onze speciale Velgen en Banden portal kunnen we u een breed assortiment velgen en banden aanbieden. In deze database vindt u een beperkt assortiment van de velgen die wij kunnen leveren, neem contact met ons op voor speciale wensen.kunnen we u een breed assortiment velgen en banden aanbieden.

Veel gestelde vragen

Ja, dat adviseren wij zelfs. Uw lichtmetalen wielen gaan langer mee als u in de winter kiest voor stalen wielen. Tijdens de lente en zomer kunt u met zomerbanden en lichtmetalen wielen rijden. In de herfst en winter kunt u de winterbanden met stalen wielen gebruiken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw banden tijdens het wisselen niet eerst gedemonteerd hoeven te worden. Ze worden met wiel en al gemonteerd en gebalanceerd.

Het bepalen hiervan vereist specialistische kennis. Onze experts letten op de steekcircel, de ET-waarde en de diameter van het wiel. Zij adviseren u graag over de beste opties voor uw auto.

Dit heeft betrekking op de boutgaten in het wiel. 4 x 100 Wil zeggen dat het wiel vier boutgaten heeft die een steekcirkel hebben van 100 mm. De steekcirkel is de diameter van een denkbeeldige cirkel die getrokken wordt door het midden van de boutgaten.

ET is een afkorting van Einpress Tiefe. De ET-waarde van een wiel bepaalt hoever een wiel naar binnen valt of naar buiten steekt in de wielkas. Een te hoge ET-waarde zorgt ervoor dat een wiel aanloopt aan de binnenkant van een wielkas. Door een te lage ET-waarde steekt een wiel buiten de carrosserie uit.